VELIKA GUŽVA NA GRANICI: Kamioni u dvije kolone čekaju izlazak iz zemlje (FOTO)

U blizini graničnog prelaza Gradiška je velika gužva zbog kamiona koji čekaju na izlazak iz zemlje.

  • Hronika

  • 07. Apr. 2020  

  • 4

Vozila su u dvije kolone na prilazima granici. Teško je, kažu vozači, predvidjeti koliko će čekati. Razlog su detaljne procedure na izlasku iz Bosne i Hercegovine, a posebno na ulasku u Hrvatsku, zbog korona virusa.

altFoto: Milan Pilipović/RAS Srbija

– Jutros sam ovdje došao, čekam i dalje ali uopšte ne znam do kada. Svjestan sam situacije, čekaju i drugi pa me to malo tješi ali, kako god bilo, ovo je težak posao i još teže vrijeme. Nikada ne znam kada ću stići na odredište, koliko će to putovanje trajati, kada ću se vratiti – kazao je za "Srpskainfo" vozač iz Doboja.

altFoto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Dodatni problem vozačima stvara i prilično visoka temperatura koja je premašila 20 stepeni Celzijusa te povremeno jak ali hladan vjetar. Inače, na granici u čijoj blizini je policija RS-a koja kontroliše putnike i provodi u karantin, veoma su rijetka putnička vozila koja ulaze u zemlju.

(Srpskainfo / SB)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...