VUČIĆEVA DNEVNA DOZA MELODRAME: "Pune su nam bolnice, razmišljam da Beograd stavim u karantin"!

Predsjednik Srbije ALeksandar Vučić gostujući u emisiji "Upitnik" , izmešu ostalog je rakao kako razmišlja u uvođenju cjelodnevnog policijskog sata.

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 1

- Ja ne mislim da smo daleko ili blizu policijskom času od 24 sata. Mi ćemo odluku da donesemo, a kakva će ona biti videćemo. Ja prvi izveštaj dobijam u 11 uveče i jako sam uznemiren kada vidim koliko ljudi umre, ali i koliko ljude se zarazi. Život ima prioritet. Ja nemam nikakav problem sa tim šta će ko da kaže, za mene je najvažnije. 

On je objasnio kako je došlo do početka epidemije.

- Nismo uspeli da izbegnemo određena žarišta. Svima nam je to doneto spolja. Ne možete da krivite te ljude, oni su želeli da se vrate u svoju otadžbinu. Ali neki od njih su znali da su zaraženi, a neki nisu. Sve je doneto iz Milana i Lugana. Taj potez. Sve što smo dobili u Beogradu uglavnom su kontakti, oni prvi početni, najviše Italija.

Vučić je rekao da postoje i dobre vijesti.

Poslednji test koji sam dobio za večeras pokazuju bolje procente za Valjevo. Ćuprija je nešto mirnija, Niš za nijansu mirniji. Leskovac je žarište, ali je Beograd i dalje najveći problem. Ne bih isključio odluku o cjelodnevnom policijskom satu. 

Predsjednik Srbije dodao je da "nema više mesta po bolnicama" i da ih ne može izmisliti.

- Beograd ima 22.9 posto stanovništva Srbije, a procenta zaraženih i onih koji dodatno leže ovde a nisu iz Beograda je 50 posto. Vidite kakav je to pritisak na Beograd. Sve što stigne bilo odakle dolazi ovde. Ode je najveće opterećenje. U Beogradu, kad svakoga dana dobijete po 130 novih ljudi, oporavak vam traje dve nedelje. Kad uđete u bolnicu ne izlazite brzo, zato je Sajam najbolja bolnica, kazao je Vučić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...