VUČIĆ UZNEMIREN, STAVLJA BEOGRAD U POTPUNI KARANTIN: Ali prije toga uvodi ovu rigoroznu mjeru...

Sve je doneseno iz Milana i Lugana. Taj potez. Sve što smo dobili u Beogradu uglavnom su kontakti, oni prvi početni, najviše Italija", kaže Vučić.

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se donijeti odluka o uveđenju karantina od 24 sata, gostujući na emisiji "Upitnik". 

Јa ne mislim da smo daleko ili blizu policijskom času od 24 sata. Mi ćemo odluku da donesemo, a kakva će ona biti vidjećemo. Јa prvi izvještaj dobijam u 11 uveče i jako sam uznemiren kada vidim koliko ljudi umre, ali i koliko ljude se zarazi. Život ima prioritet. Јa nemam nikakav problem sa tim šta će ko da kaže, za mene je najvažnije – rekao je Vučić.

"Ne možete da krivite te ljude, oni su željeli da se vrate u svoju otadžbinu. Ali neki od njih su znali da su zaraženi, a neki nisu. Sve je doneseno iz Milana i Lugana. Taj potez. Sve što smo dobili u Beogradu uglavnom su kontakti, oni prvi početni, najviše Italija", kaže Vučić.

On se osvrnuo na najveća žarišta virusa korona u Srbiji.

"Beograd ima 22.9 posto stanovništva Srbije, a procenta zaraženih i onih koji dodatno leže ovdje a nisu iz Beograda je 50 posto. Vidite kakav je to pritisak na Beograd. Sve što stigne bilo odakle dolazi ovdje. Ode je najveće opterećenje. U Beogradu, kad svakoga dana dobijete po 130 novih ljudi, oporavak vam traje dvije nedjelje. Kad uđete u bolnicu ne izlazite brzo, zato je Sajam najbolja bolnica", kaže predsjednik Srbije.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...