OD DANAS SVE SE MIJENJA: Ovo je prva evropska zemlja koja je ublažila stroge mjere nakon pojave pandemije, evo šta to znači…

Pojedini sportski objekti, poput terena za tenis i golf, mogu biti otvoreni, sve dok ne igra više od dvoje ljudi

  • Svijet

  • 08. Apr. 2020  

  • 0

Češka je prva evropska država koja je relaksirala mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa, pa je od utorka uvečer stanovnicima dozvoljeno da voze bicikl, džogiraju i pješače bez zaštitih maski, uz obavezu da drže distancu od dva metra.

Pojedini sportski objekti, poput terena za tenis i golf, mogu biti otvoreni, sve dok ne igra više od dvoje ljudi.

Jedan broj radnji koje su bile zatvorene duže od tri nedjelje bit će otvorene u četvrtak, što uključuje prodavnice alata, prodavnice za uređenje doma, prodavnice bicikala ili servise za popravke.

Brojne radnje trebalo bi da budu otvorene poslije Uskrsa, uključujući i prodavnice obuće.

Češka je jedna o nekoliko država koje su proglasile vanrednu situaciju, koja traje sada već četiri nedjelje, prije nego što je registriran prvi smrtni slučaj od Covida 19, kao i prva zemlja koja je naložila nošenje zaštitnih maski u javnosti, prenose agencije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...