POŽAR KOD TUZLE I DALJE AKTIVAN: U gašenje uključen i helikopter, vjetar...

Posada helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od jutros je angažirana na gašenju požarišta oko Tuzle nakon što je vatra velikih razmjera prije dva dana buknula na nekoliko lokacija

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla nadljudskim su naporima spriječili da požar zahvati stambene objekte u naselju Kužići i Krojčica. Međutim, vjetar im je tokom jučerašnjeg dana otežavao posao jer je „budio“ požarišta na određenim lokacijama.

U pomoć su pozvane Oružane snage BiH, a zahtjev je išao uobičajenom linijom odlučivanja. Gradonačelnik Jasmin Imamović zahvalio je na angažmanu kriznim štabovima Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću i komandnom kadru Oružanih snaga BiH. Posada helikoptera vodu zahvata iz jezera Kop i u sinergiji s tuzlanskim vatrogascima gase se aktivirana požarišta. Očekuje se da će se helikopterskim angažmanom požarište staviti pod punu kontrolu i time spriječiti opasnost po stanovništvo i njihovu imovinu.

Ranije je rečeno da postoji naznaka da je požar izazvao ljudski nemar te da će Kantonalno tužilaštvo Tuzla nakon obavljenog uviđaja poduzeti daljnje mjere.

(Hayat.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...