GRADONAČELNIK TUZLE JASMIN IMAMOVIĆ ZA "SB": "Oduševljen sam reakcijom Oružanih snaga BiH, jutros je počela akcija..."

"... u kojoj sudjeluje helikopter koji vodu zahvata iz jezera Šićki Brod"

  • Mini market

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Požar u Tuzli još nije lokaliziran. Zapravo, od njih šest, koji su istovremeno prijavljeni preksinoć, četiri jesu, peti "tinja", a sa šestim traje velika borba. 

"Mi smo preksinoć, a pogotovo juče imali jako težak dan. Vatrogascima je istovremeno prijavljeno šest požara. od istoka prema zapadu, požari su zahvatili Simin Han, Kozlovac, Paša Bunar...

Neki požari su lokalizirani, a onda je nastala borba oko Kužića, Ravne trešnje i Husina. Moram reći, da je u pitanju veliko područje.

Tuzlanskim vatrogascima u ispomoć su došle kolege iz Gračanice, Gradačca, Živinica, Lukavca, Srebrenika, Kalesije, zatim posebna vatrogasna jedinica sa Aerodroma Tuzla, te vatrogasci preduzeća „Šume TK“", govori za "Slobodnu Bosnu" Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Ipak, morali su zatražiti pomoć Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, preko doministra Mije Krešića i generala Senada Mašovića, ali i Ministarstva sigurnosti naše države, preko ministra Fahrudina Radončića, kojima se Imamović posebno zahvaljuje.

"Prije toga obratili smo se i kriznim štabovima civilne zaštite Tuzlanskog kantona i Federacije BiH. I oduševljen sam njihovom reakcijom. Od jutros traje akcija gašenja požara uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH, koji vodu zahvata iz jezera Šićki Brod. Sada ne mogu ništa prognozirati, jer vjetar ometa gašenje požara, ali nadam se da ćemo se i sa ovom nevoljom izboriti", kaže Jasmin Imamović.

(D.Bajramović)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...