VLADA KS IMENOVALA NOVI UO "DOMA ZDRAVLJA": Smjena Kulića do kraja dana

Na tri mjeseca imenovani su novi vršioci dužnosti UO-a Abud Sarić, Milan Mandilović, Saša Mandić, Dinko Remić i Aida Kikić

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Vlada KS predvođena premijerom Mariom Nenadićem na današnjoj vanrednoj sjednici smijenila je Upravni odbor Doma zdravlja KS-a, a imenovala nove članove.

Prvi njihov zadatak bit će smjena direktora JU Dom zdravlja KS Mehmeda Kulića. Iako je premijer Nenadić ranije kazao da će Vlada KS smijeniti Kulića nakon što ministar zdravstva KS uputi zahtjev, Vlada KS ipak se odlučila na smjenu UO i imenovanje novih članova.

Na tri mjeseca imenovani su novi vršioci dužnosti UO-a Abud Sarić, Milan Mandilović, Saša Mandić, Dinko Remić i Aida Kikić.

Već tokom dana novi Upravni odbor trebao bi smijeniti aktuelnog direktora Doma zdravlja Mehmeda Kulića i imenovati novog. 

Ovo mjesto tražio je Haris Pleho iz BOSS-a koji je dio skupštinske većine. Prijedlog za direktora Doma zdravlja je Muhamed Ahmić koji je u septembru 2019. podnio ostavku sa mjeste direktora Psihijatrijske bolnice Jagomir jer je trebao biti smijenjen. 

Iz Vlade KS je saopćeno da je razlog ovom razrješenju i imenovanju dodatno unapređenje pružanja primarne zdravstvene zaštite, koja u vremenu intenzivne borbe protiv pandemije koronavirusa ima značajnu ulogu.

(NAP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...