PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: BiH i Slovenija imaju identičan broj umrlih (INTERAKTIVNA MAPA)

Bosna i Hercegovina danas ima potvrđenih 783 slučaja zaraze koronavirusom

  • Regija

  • 08. Apr. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaraženo je 6.657 osoba što je 62 osobe više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu umrlo 180 osoba.

Bosna i Hercegovina danas ima potvrđenih 783 slučaja zaraze koronavirusom, što je 19 slučajeva više nego sinoć u 20.00 sati. Još jedna osoba je u međuvremenu preminula, tako da se broj umrlih povećao na 34.

Vlada Slovenije potvrdila je novih 36 slučajeva zaraze, čime se ukupan broj zaraženih danas povećao na 1095. Istovremeno preminule su još četiri osobe, čime se ukupan broj mrtvih u Sloveniji povećao na 34.

U Srbiji je do jučer registrovano ukupno 2.447 potvrđenih slučajeva COVID-19. Od virusa je preminula 61 osoba, a hospitalizovano je 1.394 pacijenata. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je sinoć da je najveći problem to što su nam bolnice već popunjene. On je istakao i da je izvjesno da će 24-satni policijski sat počinjati petkom i trajati sve do ponedjeljka.

Hrvatska trenutno broju 1282 slučaja zaraze i 18 preminulih. Nije bilo novih promjena.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 248 slučajeva zaraze danas, što je sedam više nego sinoć. Novooboljeli su iz Podgorice (5), Nikšića (1) i Tuzi (1). Svi kontakti ranije potvrđenih slučajeva. Do sada su umrle dvije osobe.

Kosovo do sada ima 203 slučaja zaraze. To je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Preminula je još jedna osoba i sada je ukupno pet umrlih od koronavirusa.

Sjeverna Makedonija ima 599 potvrđenih slučajeva zaraze i taj broj je za sada nepromijenjen. Istovremeno umrlo je 26 osoba, i ovaj broj, također je nepromijenjen.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...