NA OSNOVU ERDOGANOVE ODLUKE: Avion s medicinskom pomoći iz Turske sletio u Sarajevo, riječ je o...

... maskama, zaštitnim odijelima i testovima, a oprema je teretnim avionom poslana s vojnog aerodroma Etimesgut

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 1

Teretni avion s medicinskom pomoći koju je Turska poslala Bosni i Hercegovini sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo

Pomoć Turske ranije danas je dostavljena Srbiji, objavili su tamošnji mediji, a iz Turske pomoć stiže i Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Riječ je o maskama, zaštitnim odijelima i testovima, a oprema je teretnim avionom poslana s vojnog aerodroma Etimesgut.

Na medicinskoj pomoći, koja je poslana odlukom predsjednika te zemlje Recepa Tayyipa Erdogana u spomenute zemlje, na turskom i jezicima država kojima je poslano, nalaze se riječi velikog mislioca Mevlane: "Nakon očaja, mnoge nade cvjetaju, baš kao što se nakon tame hiljade sunaca otvaraju i počinju da sijaju."

Iz Ankare je jutros poletio teretni avion s medicinskom pomoći koju je Turska zemljama regiona. Turska je u cilju pomoći u borbi protiv virusa korona, odlukom predsjednika te zemlje, poslala medicinsku pomoć za pet zemalja koje su to zatražile.

Turska je prošle sedmice poslala medicinsku pomoć Italiji i Španiji.

(SB/NN) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...