NOVI PODACI: U FBiH još 23 osobe pozitivne na korona virus, do danas potvrđen...

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Davor Pehar kazao je danas da su u protekla 24 sata na prostoru ovog entiteta zabilježena 23 nova pozitivna nalaza na prisustvo korona virusa

  • Hronika

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Pojasnio je da je dosad u FBiH testirano ukupno 4038 osoba uz 439 oboljelih, prenosi N1.

''Trenutno su aktivna 404 pacijenta. 55 posto od tog broja su žene, 45 posto su muškarci. U protekla 24 sata testirano je 267 osoba. Među njima su pronađena 23 nova potvrđena slučaja. Kontinuirano možete pratiti rezultate na našem internet portalu. Što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata, u FBiH je hospitalitirano 59 pacijenata, od toga imamo pet teže oboljelih pacijenata na respiratorima. Do danas imamo 21 potvrđen smrtni ishod'', rekao je on.

Podsjećamo, institucije entiteta Republika Srpska ranije danas saopćile su da su registrovana dva nova slučaja oboljelih od korona virusa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...