U BIH NAJVIŠE OBOLJELIH OD 51 DO 60 GODINA: "Bolja situacije nego u..."

"Najveći broj oboljelih je u starosnoj grupi od 51 do 60 godina, odnosno 30 posto

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Članica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo Aida Pilav na današnjoj konferenciji rekla je da je od 31. marta do 7. aprila bilo 57 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Istaknula je da su u tom periodu testirana 784 uzorka, od čega je 57 pozitivnih.

"Najveći broj oboljelih je u starosnoj grupi od 51 do 60 godina, odnosno 30 posto. U starosnim grupama od 21 do 35 i 35 do 60 godine je po 22 posto, u grupi od 61 do 70 je 18 posto, a u grupi od 71 do 80 godina je četiri posto zaraženih", kazala je Pilav.

Dodala je da je broj hospitaliziranih pacijenata na Klinici Podhrastovi devet, jedna osoba je na respiratoru i dvije su u fazi oporavka. Prema rješenju Ministarstva zdravstva, u kućnoj izolaciji je 48 osoba.

Pilav je naglasila da Bosna i Hercegovina ima bolju situaciju od Hrvatske i Slovenije.

Komandantica Civilne zaštite KS i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč rekla je da se u Studentskom centru Sarajevo koji je proglašen karantinom nalaze 84 osobe koje su stigle iz Italije, Švedske i Francuske te da je za njih osigurano sve za boravak. 

(SB/Hayat.ba)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...