TRGOVINSKI RAT NA JUGU HERCEGOVINE: Čapljina uzvratila Trebinju recipročnim mjerama!

Čapljina je zabranila nabavku robe i tranzit kamiona iz Trebinja. To je odgovor na odluku Kriznog štaba Trebinja koji je 5. aprila zabranio nabavku robe iz Čapljine zbog pojave koronavirusa u ovom hercegovačkom gradu.

  • Mini market

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Krizni štab Čapljine, s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem kao zapovjednikom, navodi da su mjere donesene radi zaštite stanovnika, zabrinutosti uzrokovane koronavirusom te pridržavanju mjera i preporuka nadležnih tijela.

– Zabranjuje se opskrbljivanje prodajnih objekata u gradu Čapljina robom porijeklom s prostora grada Trebinja.

Zabranjuje se tranzit kamionskim i drugim gospodarskim vozilima gospodarskih subjekata s prostora grada Trebinja cestovnim prometnicama kroz grad Čapljina – naredba je čapljinskog Kriznog štaba.

Prethodno je sličnu odluku donio Krizni štab Trebinja s Mirkom Ćurićem na čelu.

"Svim privrednim subjektima na području grada Trebinja zabranjeno je da prodajne objekte snabdijevaju robom iz opštine Čapljina, gdje je potvrđen virus korona", naredba je gradskog Štaba za vanredne situacije.

Naredbu je donio komandant Štaba Mirko Ćurić, a ostaje na snazi do srijede, 8. aprila do 20 sati, s mogućnošću produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u općini Čapljina.

(Sl.B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...