RONALDO SE HVATA ZA GLAVU, ALI ON JE JOŠ DOBRO I PROŠAO: Ovo su nove cijene transfera najboljih svjetskih nogometaša…

Brojni vlasnici klubova, predsjednici, treneri i ostali stručnjaci koji imaju veze s najvažnijom sporednom stvari na svijetu najavili su ranije kako u svijetu nogometa više ništa neće biti isto poslije koronavirusa

  • Sport

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 0

U prilog toj činjenici ide i informacija da je Transfermarkt, portal specijaliziran za cijene igrača, napravio update i snizio cijenu apsolutno svakom igraču. To je jasan pokazatelj da su stvari krenule u nekom drugom pravcu koji nam do sada nije bio poznat.

Portugalac Ronaldo, koji je prije četiri mjeseca vrijedio 75 miliona eura, od danas vrijedi 60. Dakle, njemu je cijena pala za 15 miliona eura i možemo reći da je njegov slučaj najzanimljiviji i to isključivo iz jednog razloga. Ronaldo već 12 godina nije vrijedio toliko malo novca. Posljednji put kada mu je na tržištu zabilježena cijena od 60 miliona eura igrao je za Manchester United i bilo je to ljeto 2008. 

Kada je prešao u Real, cijena mu je bila 70 miliona, a kasnije je samo rasla i rasla dok nije došla do rekordnih 120. Obzirom na godine, cijena je vremenom padala i došla do 75 miliona, a sada i do gotovo rekordno niskih 60. 

Ako gledamo ostale zvijezde evropskog nogometa, Ronaldo je čak i dobro prošao.

Naime, Neymar je prije koronavirusa vrijedio 160 miliona eura, a od danas mu je cijena pala za čak 32 miliona i sada vrijedi 128. Njegov saigrač Kylian Mbappe doživio je nešto manji sunovrat. U decembru prošle godine vrijedio je 200 miliona eura, a od danas mu je cijena 180 miliona. Slično je i kod Lionela Messija. On je koštao 140 miliona eura, a sada 112. 'Pao je za 28 miliona.

Od najvećih zvijezda je čini se najviše pao Eden Hazard koji sada vrijedi samo 80 miliona, a cijena mu je u decembru prošle godine iznosila 120. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...