HOĆEMO LI SE OVOG LJETA KUPATI U JADRANSKOM MORU: Evo i odgovora...

Prerano je prognozirati kada će biti ublažene ili posve ukinute restrikcije vezano za putovanja između gradova

  • Regija

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 1

Turistička sezona je na pragu, ali turističkog prometa gotovo da nema, a neizvjesno je kada će se pokrenuti, s obzirom na borbu protiv epidemije koronavirusa.

Prerano je prognozirati kada će biti ublažene ili posve ukinute restrikcije vezano za putovanja između gradova, ali mnogi građani vjeruju da će ovo ljeto ipak provesti na Jadranu, a stanovnici priobalnih gradova i ranije. Naravno, u skladu s finansijskim mogućnostima.

Na konferenciji za novinare Štaba civilne zaštite Zadarske županije bilo je pitanja o sigurnosti kupanja na moru.

Na pitanje može li se koronavirus prenositi preko komaraca kojih je u posljednje vrijeme sve više, te pitanje sigurnosti kupanja u moru u vrijeme koronavirusa, odgovorio je voditelj službe za epidemiologiju Alan Medić, piše Zadarski.hr.

"Koliko mi je za sada dostupno iz literature, komarci ne mogu biti prijenosnici virusa. COVID-19 je ipak respiratorna infekcija. Što se tiče kupanja u moru, vjerujem da ćemo se moći kupati ako epidemija bude i dalje pod kontrolom, ali s istim onim socijalnim mjerama. Važnije je ono što se događa na obali, a ne ono što se događa u moru", kazao je Alan Medić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...