GORI VATRA I NA ISTOKU DRŽAVE: Požari u Srebrenici i Bratuncu, vatrogasci ne mogu stići...

Zbog nesavjesnih pojedinaca, koji čiste svoja imanja, na području srebreničke i bratunačke općine, ovih dana zabilježeno je više od deset požara, koji su zahvatili šume i nisko rastinje

  • Hronika

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 0

Vatrogasci iz ove dvije susjedne općine kažu da ne mogu stići pogasiti sve požare, koji se često pojavljuju u isto vrijeme, na raznim djelovima općina. Pored toga, vatrogasne jedinice nemaju na raspolaganju dovoljno vatrogasaca, a ni adekvatne opreme i vozila.

I pored toga, srebrenički vatrogasci su uspjeli ugasiti veće požare na lokalitetima Blječeva, Lubnice i Zagoni, koji su se iz šuma širili prema naseljenim mjestima. Svakodnevni požari, česta su pojava i u bratunačkoj općini, a najveći je izavan ljudskim nemarom, izbio na lokalitetu Polom, gdje je izgorjelo nekoliko desetina hektara šume, piše Avaz.ba.

Pored angažovanja na dezinfekciji ulica i javnih površina, vatrogasci ove dvije općine prinuđeni su gasiti i požare prouzrokovane nesavjesnim građanima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...