FUDBALSKO TRŽIŠTE PRED KOLAPSOM: Ukupni gubitak devet milijardi, najviše će biti pogođena...

To je procjena specijalizovanog portala “Transfernarkt”, koji je godinama unazad vrijedan izvor i pouzdan pokazatelj kretanja na fudbalskom tržištu

  • Sport

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 0

Fudbalska industrija biće desetkovana pandemijom koronavirusa, a ukupna vrijednost fudbalera biće niža za 9 milijardi eura.

Najviiše će biti pogođena Premier liga. Ukupna vrijednost igrača biće umanjena za oko dvije milijarde.

“Tržište je pred kolapsom, najbogatiji će se izvući, ali mnogi klubovi će bankrotirati. Sigurno je da vrijednost transfera neće rasti, a izvjesno je da će biti i u padu”, kazao je osnivač sajta.

On smatra da će igrači mlađi od 22 godine najmanje izgubiti na vrijednosti, jer će klubovi, ipak, gledati u budućnost.

“Transfermarkt” procjenjuje da će, recimo, cijena za Raheema Sterlinga sa 160 miliona eura pasti na 118 miliona, a da će Trent Alexander-Arnold, koji ima 21 godinu, umjesto 110 miliona koštati 99.

Na vrhu liste, sa cijenom manjom za 10 posto, ostao je Killian Mbappe (180 miliona), ispred Neymara, Sterlinga, Salaha, Manea...

(Sportske.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...