KAKVA JE OVO TEKMA BILA: Prošlo je tačno sedam godina od najvećeg čuda Kloppove karijere

Prije tačno sedam godina odigrana je jedna od najluđih utakmica u povijesti Lige prvaka. Golovima Reusa i Santane u sudačkoj nadoknadi Borussia Dortmund šokantno je prošla u polufinale Lige prvaka. 

  • Sport

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 0

Bila je to uistinu nevjerojatna utakmica, a ono što je pošlo za rukom nogometašima Jürgena Kloppa može se usporediti samo s čuvenim finalom Lige prvaka 1999. godine između Manchestera i Bayerna te nezaboravnim golovima Solskjaera i Sheringhama. Čudotvorac iz Čilea Manuel Pelegrini tako je ostao na korak od fascinantnog postignuća, prolaska u polufinale najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja svijeta s dva debitanta. 2006. godine tamo je odveo Villarreal.

Joaquin šokirao prepuni Westfalen

No vratimo se događanjima u Dortmundu, gdje su se domaći igrači od prve minute bacili u napad protiv vrlo čvrstog protivnika. U 15. minuti u lijepoj prilici bio je Lewandowski, prošao je do ruba kaznenog prostora, onda je lobao istrčalog Willyja, međutim lopta je prošla tik poviše gola.

Kada se očekivao nastavak nasrtaja njemačke momčadi, uslijedio je hladni tuš za domaće navijače. Dobro su kombinirali gosti pred kaznenim prostorom Borussije, a naposljetku je lopta došla do Joaquina koji je lažnjakom izbacio Subotića te neobranjivo ljevicom pogodio donji kut Weidenfellerova gola.

Sjajni Lewandowski vratio nadu domaćinima

No radost gostujuće momčadi nije dugo trajala. U 40. minuti sjajno su odigrali Goetze i Reus, loptu je u kaznenom prostoru primio Lewandowski, zaobišao je vratara i vratio stvari na početak.

S tim rezultatom otišlo se na odmor, a u nastavku su Kloppovi igrači još agresivnije krenuli prema golu Willyja. U 47. minuti ukrotio je udarac poljskog golgetera, a šest minuta kasnije nakon sjajne dubinske lopte Goetze je pucao s desetak metara iskosa, no lopta je otišla visoko poviše gola.

Eliseu doveo Pellegrinija na rub nevjerojatnog uspjeha

Kako je utakmica odmicala tako je sve više nervoze bilo u domaćim redovima, a kontre Španjolaca postajale su sve opasnije. U 69. minuti topovski udarac Toulalana je Weidenfeller jedva odbio u polje, a samo šest minuta kasnije Borussia je promašila strašnu priliku.

Scheiber je odlično prošao po desnoj strani i zavrnuo je u sredinu gdje je Reus pucao s pet metara, međutim Willy je to obranio nevjerojatnom reakcijom. Kazna je uslijedila u 82. minuti. Isco je sjajno proigrao Baptistu u kaznenom prostoru, ovaj je iskosa izašao na Weidenfellera, poslao loptu pokraj njega, a gol je potvrdio Eliseu.

U finišu deja vu finala Lige prvaka iz 1999. godine

Sve nade navijača Borussije činile su se besmislene jer u osam minuta trebalo je postići dva pogotka. No fanatični Nijemci nisu odustali. Prvo je u 90. minuti pogrešku gostujuće obrane iskoristio Reus, koji se sjurio prema golu Malage i s lakoćom zabio za izjednačenje, a u trećoj minuti sudačke nadoknade stigao je i drugi gol, za nevjerojatni povratak.

Nakon ubačaja s desne strane i velike gužve u kaznenom prostoru Malage Felipe Santana zabio je s dva metra za prolaz Borussije. Bio je to najveći uspjeh ove momčadi nakon osvajanja naslova prvaka Europe iz 1997. godine.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...