IMA GORIH I OD VUČIĆA: U ovoj zemlji nema korone, predsjednik ju je zabranio!

Turkmenistan je zabranio medijima da upotrebljavaju riječi "virus korona", javljaju Reporteri bez granica (RSF), međunarodna organizacija za slobodu medija.

  • Svijet

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

Kako se navodi u sinoćnjem saopštenju, virus korona je takođe uklonjen iz zdravstvenih brošura distribuiranim u školama, bolnicama i na radnim mjestima.

Turkmenistan, bogata centralnoazijska država koja se graniči sa Iranom, za sada nije prijavila nijedan slučaj zaraze virusom korona, a u Iranu ima više od 44.000 zaraženih.

Reporteri bez granica, čije sjedište je u Parizu, navode da se dešava da policija u civilu hapsi ljude koji nose maske ili razgovaraju o virusu korona.

Turkmenistan koji je na posljednjem mjestu na indeksu Reportera - Svjetske slobode medija za 2019. godinu, jedna je od najzatvorenijih zemalja svijeta. Zemljom vlada predsjednik Gurbanguli Berdimuhamedov, od 2006. godine, uz sveobuhvatan kult ličnosti u kome se on predstavlja kao "arkadak" ili zaštitnik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...