"PRIJETI OPSTANKU NACIJE": Predsjedništvo BiH donijelo Odluku o pristupanju BiH...

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Sporazumu o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protivmjera. 

  • Politika

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

Predsjedništvo BiH je zbog stanja prirodne ili druge nesreće izazvanog pandemijom virusa Covid - 19, kojе prijeti opstanku nacije, dalo pristanak da se Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protivmjera primjenjuje privremeno do okončanja postupka ratifikacije.

Predsjedništvo BiH je to učinilo u skladu sa članom 9. Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora („Službeni glasnik BiH“, br. 29/00, 32/13). 

Ovom odlukom se propisuju pristupanje i pristanak Bosne i Hercegovine na Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protivmjera, s tim da se međunarodni ugovor privremeno primjenjuje do okončanja postupka ratifikacije te davanja ovlaštenja ministru vanjskih poslova BiH da potpiše sporazum, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...