JEZIVA MISTERIJA; TAJNA UKLETOG MOSTA: Ko god se popne na ovaj most ima samo jednu želju, kako od skoka u smrt spasiti svoga….

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču

  • Jeste li znali

  • 10. Apr. 2020  

  • 0

Naša današnja priča, ili bolje reći misterija, vodi nas u Škotsku.

Mnogi se stručnjaci od davnina pitaju mogu li psi počiniti samoubistvo!? Kako je riječ o činu svojstvenom samo za svjesna bića, koji uključuje i razmišljanje, logičan odgovor bio bi da je to nemoguće.

No, sve teorije padaju u vodu kada se psi zateknu na mostu Overtoun. Taj je neobični most izgrađen davne 1859. godine blizu Miltona, živopisnog sela u škotskoj regiji West Dunbartonshire.

Most je postao poznat zahvaljujući nizu neobjašnjivih događaja koji su se odigrali na njemu. Prvi incidenti zabilježeni su pedesetih godina prošlog stoljeća, kad je primijećeno da psi, najčešće oni s dugom njuškom, iznenada i neočekivano skaču s mosta u smrt. U rijetkim slučajevima, preživjeli bi šesnaest metara dug pad, da bi se ponovno vratili na most i pokušali isto. Uočeno je da su sve životinje skočile s iste strane mosta, što čitavu priču čini još misterioznijom.

Istraživači paranormalnih fenomena sa svih strana svijeta godinama okupiraju Milton, tražeći rješenje zagonetke pomoću visaka, rašlji i kristalnih kugli. Proučavajući arhive okruga, jedna je vremešna spiritualistica otkrila zanimljiv podatak: neposredno prije nego što su se bizarni pseći suicid počeo događati, neki muškarac bacio je svoje djetešce s mosta, tvrdeći da je ono Antikrist. Prije nego što je završio na zatvorenom psihijatrijskom odjelu, i sam se pokušao ubiti skokom s mosta, smatrajući to jedinim lijekom za “demonsku auru koja ga je progonila danju i noću”. Gospođa je pronašla prašnjave spise o kobnom događaju tvrdeći kako je to nepobitan dokaz postojanja zagrobnog života.

Od tada se za taj most tvrdi da je uklet.

„Ovo je potvrdilo moju inicijalnu slutnju: Overtoun je ono što mi, stručnjaci za paranormalno, volimo zvati ‘tankim mjestom’, tačkom na kojoj se svijet živih susreće, a ponekad i preklapa sa svijetom umrlih”, kazala je ona.

No, prije nekoliko godina, znanstvenici specijalizirani za ponašanje životinja ponudili su uvjerljiviju teoriju: mjesto s kojeg su se psi “bacali” obraslo je gustim bršljanom, pa je moguće da zaigrane životinje nisu vidjele kraj mosta i početak nevolje. Po izmetu koji su pronašli u blizini grmlja zaključili su da u njemu žive maleni glodavci, štakori ili vjeverice, čiji je miris po svoj prilici uzbudio nesretne četveronošce i natjerao ih na suicidalno ponašanje.

U koju god teoriju da vjerujete, jedno je sigurno, psu na tom mjestu ne piše se dobro!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...