MISTERIOZNO NESTAO: Predsjednik ove države više od mjesec dana se nije pojavio u javnosti, sumnja se na najgore…

Vlada odbija iznijeti bilo kakve informacije o tome gdje je predsjednik i kakvo mu je zdravstveno stanje

  • Svijet

  • 10. Apr. 2020  

  • 0

Ljevičarski predsjednik Nikaragve Daniel Ortega (72) već mjesec dana se ne pojavljuje u javnosti pa mnogi sumnjaju da je ozbiljno bolestan dok se ta srednjoamerička država bori s koronavirusom.

Ortega se zadnji put pojavio u javnosti 12. marta, kada se putem videopoziva javio iz svoje sobe, a nikaragvanska vlada odbija iznijeti bilo kakve informacije o tome gdje je predsjednik i kakvo mu je zdravstveno stanje. 

Junak nikaragvanske revolucije iz 80-ih godina prošlog stoljeća pretrpio je dva srčana udara, ima visok kolesterol i druge tegobe.

Bivšem gerilcu Ortegi to nije prvi put da misteriozno nestaje, prije šest godina je njegova dugotrajna odsutnost čak potaknula nagađanja da je možda preminuo, a nestao je na nekoliko sedmica 1998. godine nakon što ga je posvojena pokćerka optužila za zlostavljanje, što je on negirao.

Nikaragva je zasad registrirala sedam slučajeva koronavirusa i jedan smrtni slučaj, no stručnjaci dovode u pitanje brojke jer vlada nije otkrila koliko je ispitivanja obavljeno. Nikaragva nije uvela socijalno distanciranje ili druge mjere zaštite protiv virusa, za razliku od susjednih Salvadora i Hondurasa, a u toj zemlji se još uvijek igra i nogomet. 

(SB / Agencije)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...