OLAKŠICA GRAĐANIMA TOKOM PANDEMIJE: Albanija zabranila naplatu kirije građanima i kompanijama

Stanodavci i najmodavci poslovnog prostora koji zahtijevaju da im se plati kirija za ova dva mjeseca bit će kažnjeni pet puta više od vrijednosti kirije.

  • Regija

  • 11. Apr. 2020  

  • 0

Albanija je zabranila naplatu kirija u aprili u maju, kako za građane, tako i za male kompanije koje se suočavaju sa finansijskim gubicima zbog koronavirusa, navodi se na sajtu regionalne kancelarije za korporativno pravo Karanović Partners.

Stanodavci i najmodavci poslovnog prostora koji zahtijevaju da im se plati kirija za ova dva mjeseca bit će kažnjeni pet puta više od vrijednosti kirije.

U Srbiji je Grad Beograd najavio da će odložiti naplatu rente tokom vanrednog stanja.

Zakupci će moći da odluče u 30 dana po završetku vanrednog stanja da li će platiti cijelu rentu sa popustom od 50 posto do kraja 2020, ili će je platiti u cjelosti u anuitetima tokom 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...