IZGUBILA ŽIVOTNU BITKU:  Zvijezda filma “Orkanski visovi” preminula od koronavirusa

Britanska glumica preminula je sedmicu dana nakon što je tesitrana pozitivno na koronavirus.

  • Show

  • 11. Apr. 2020  

  • 0

Glumica Hilary Dwyer zvijezda filma “Orkanski visovi” koji je zasnovan na romanu Emily Brontë, preminula je u 74. godini zbog posljedica zaraze koronavirusom.

Britanska glumica preminula je sedmicu dana nakon što je tesitrana pozitivno na koronavirus. Njen unuk Alex Williams tužnu vijest je objavio na Facebooku, piše Mirror.

"Izgubili smu našu divnu Hilary Dwyer prošle sedmice. Imala je mnogo karijera. Bila je filmska i pozorišna glumica od 1960. do 1970. godine, a onda je bila producentkinja devedesetih. Radila je na filmovima sa Hugh Grantom, Alanom Rickmanom i Garryjem Oldmanom. Njen najveći uspjeh je bio diploma koju je dobila na Oxfordu u oblasti psihologije. Radila je sa pacijentima širom svijeta, često besplatno u srvhu da njihove stresne živote dovede u red. Bila je veća od života i teško mi je što je više nema", napisao je Alex Williams.

Hilary je bila u braku sa Duncanom Heathom sa kojim je dobila kćerku Lauru i sina Daniela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...