"DAJEMO SVE OD SEBE, BORIMO SE...": Dramatičan apel komandira Profesionalne vatrogasne brigade Mostar; Vatra se približila objektima (FOTO)

Požar iznad Mostara širi se neočekivanom brzinom, te uprkos naporima vatrogasaca, građana i pripadnika Oružanih snaga BiH koji djeluju helikopterom, stvara ogromne probleme.

  • Vijesti

  • 12. Apr. 2020  12. Apr. 2020

  • 0

Vatra je, prema riječima zamjenika komandira Profesionalne vatrogasne brigade Mostar Dragana Velagića, došla blizu objekata na izletištu Rujište. On je u izjavi za Anadolu Agency pozvao građane da se uključe u gašenje uz apel nadležnima da pošalju dodatnu pomoć.


“Situacija je u ovom dijelu požarišta kritična. Dajemo sve od sebe, borimo se, ali se bojim da će bez dolaska dodatne pomoći, nastati ogromna šteta. Tražit ćemo i međunarodnu pomoć. Vatra je probila kroz klanac i nastavila se širiti. Situacija je zaista teška“, kazao je Velagić.

Vatru u ovom rejonu već tri dana gasi helikopter Oružanih snaga BiH, nakon što vodu zahvata iz obližnjeg Mostarskog jezera. Tokom dana, na dva sata, helikopter je gasio i na području Kostajnice između Konjica i Jablanice, da bi se u popodnevnim satima vratio nad Rujišta.

U gašenju, podsjećamo, učestvuju i građani Mostara, a upomoć pripadnicima Profesionalne vatrogasne brigade priskočili su i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u Mostaru.

Požar na ovom lokalitetu buknuo je u utorak, te se do danas proširio do brda iznad naselja Kuti-Livač u sjevernom dijelu Mostara.

(Vijesti.ba / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...