POTPUNI PREOKRET NAKON DRAME U TURSKOJ: Erdogan odbio prihvatiti ostavku ministra unutrašnjih poslova, evo šta mu je poručio…

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan odbio je ponuđenu ostavku turskog ministra unutrašnjih poslova Suleymana Soylua

  • Svijet

  • 13. Apr. 2020  

  • 0

Direkcija za komunikacije pri uredu turskog predsjednika kasno sinoć je saopćila da Erdogan nije prihvatio ostavku koju mu je predao ministar Soylu.

U saopćenju se navodi da Soylu uspješno obnaša funkciju ministra unutrašnjih poslova Turske na koju je imenovan 2016. godine i da uživa veliko poštovanje naroda.

Na funkciju je imenovan nedugo nakon pokušaja vojnog udara kojeg je u julu 2016. godine u Turskoj izvela organizacija FETO.

“Ministar Soylu u velikoj mjeri je zaslužan za veliko smanjenje terorističkih aktivnosti u Turskoj. Također se dokazao i stalnim radom i koordiniranjem na terenu u slučaju prirodnih nesreća poput zemljotresa i aktuelne epidemije koronavirusa“, navodi se u saopćenju.

U saopćenju se također navodi da će Suleyman Soylu nastaviti obnašati funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Soylu sinoć je saopćio je da podnosi ostavku s te funkcije.

“Odlazim s funkcije ministra unutrašnjih poslova Turske koju sam s ponosom obnašao“, naveo je Soylu u pisanom saopćenju.

On je u saopćenju naveo da u potpunosti preuzima odgovornost za provedbu mjere kojom je ovog vikenda u 31 turskoj provinciji zabranjeno kretanje s ciljem sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

Ističući kako je u kratkom periodu proglas te mjere izazvao gužve na ulicama, Soylu je poručio da takve scene nisu bile u skladu s odličnim rukovođenjem aktuelnom situacijom.

“Bio je to korak s najboljom namjerom da se tokom vikenda dijelom zaustavi širenje virusa i epidemije“, poručio je Soylu.

On je također kazao da nikada ne bi učinio bilo šta čime bi mogao naštetiti svom narodu i poručio je da će uvijek ostati odan turskom predsjedniku Erdoganu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...