TRUMP ZAHVALIO PUTINU I PRINCU SALMANU: „Dogovor o nafti će spasiti milione radnih mjesta…“

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump zahvalio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i saudijskom prestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu zbog dogovora o smanjenju proizvodnje nafte

  • Ekonomija

  • 13. Apr. 2020  

  • 0

Iz Bijele kuće je saopćeno da je Trump telefonom odvojeno razgovarao s Putinom i Bin Salmanom.

U saopćenju se navodi da se Trump zahvalio sagovornicima na važnosti koju pridaju ograničavanju proizvodnje nafte zarad prevazilaženja trenutne krize na globalnom tržištu na kojem taj energent bilježi rekordno niske cijene.

Uporedo s tim, Trump je sinoć na Twitteru saopćio da je sporazum o ograničavanju proizvodnje nafte postignut sa Organizacijom zemalja izvoznica nafte (OPEC).

To će spasiti milione radnih mjesta. Čestitam Rusiji i Saudijskoj Arabiji“, poručio je Trump.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njeni saveznici objavili su u nedjelju kasno uvečer da su se dogovorili da će od 1. maja smanjiti proizvodnju sirove nafte za ukupno 9,7 miliona barela dnevno (bpd).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...