MINISTAR KENAN HRAPOVIĆ OBRADOVAO NACIJU: Evo kada Crna Gora postepeno kreće sa normalnim životom…

On je rekao da, iako najveći dio građana poštuje mjere i preporuke Ministarstva zdravlja, postoji i dio koji to odbija

  • Regija

  • 13. Apr. 2020  

  • 0

Građani Crne Gore bi drugu polovinu maja mogli da dočekaju sa postepenim ukidanjem pojedinih mjera koje su donesene u borbi protiv virusa korona, saopćio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

"To šta ćemo raditi u drugoj polovini maja zavisi od našeg ponašanja jučer, danas, sutra i svih narednih dana", naglasio je Hrapović.

On je rekao da, iako najveći dio građana poštuje mjere i preporuke Ministarstva zdravlja, postoji i dio koji to odbija.

"Ako se sada uzdržimo od svih izazova koje nam, prije svega, lijepo vrijeme donosi ovih dana, onda ćemo biti u prilici da ljeto koristimo kako treba", rekao je Hrapović za "Dnevne novine".

On je naveo da u crnogorskom zdravstvenom sistemu trenutno ima 149 respiratora.

"Očekujemo da će tri stići za nekoliko dana. Sa UNDP-om je dogovorena nabavka još 100, a prvih 40 respiratora iz ovog ugovora stići će do kraja mjeseca", rekao je Hrapović.

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...