GROM IZ VEDRA NEBA; Glavni epidemiolog Srbije odlučio se na drastičan korak: „Vreme je da se povučem…“

Vodeći epidemiolog Srbije Predrag Kon izjavio je da je u epidemiji koronavirusa mnogo kritika, da svi traže krivca, dok je krivac zapravo virus

  • Regija

  • 14. Apr. 2020  14. Apr. 2020

  • 0

Ljudima je, kaže, očigledno lakše da uvijek traže krivce i da opisuju nekoga, nego da se osvrnu na sopstvenu odgovornost.

„U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni“, rekao je Kon.

Kon je ranije na „Facebooku“ objavio da je vrijeme da se povuče i prepusti drugima da vode borbu protiv pandemije, a na taj potez su ga, kako je naveo, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu.

„Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu, vreme je da se sklonim“, napisao je Kon na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...