SPECIJALITET S ISTOKA NA DOMAĆI NAČIN: Danas pravimo izvrsna poširana jaja; Za doručak, užinu ili večeru, potpuno je svejedno… (VIDEO)

Naš današnji obrok priprema se za za 30 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 15. Apr. 2020  

  • 0

SASTOJCI

15 ml sirćeta

1 lovorov list

1/2 kašikice klinčića

1/2 kašikice bibera u zrnu

8 jaja

150 g jogurta

2 režnja bijelog luka

2 kašike soka od limuna

1/2 kašikice mljevene čili papričice

mljevena crvena paprika

20 g maslaca

sol

bijeli biber

šećer

PRIPREMA

U lonac ulijemo litru vode, dodamo sirće, kašikicu šećera, lovorov list, klinčiće, biber u zrnu, ostavimo da kuha  na laganoj vatri, a nakon 10 minuta iz tekućine odstranimo sve začine.

U zasebne zdjelice razbijemo cijela jaja, a zatim ih polako jedno po jedno izlijemo (u smjeru kazaljke na satu) u vruću vodu, poklopimo, ugasimo vatru i ostavimo da stoji oko 5 minuta.

Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo jogurt, dodamo protisnuti bijeli luk, sok od limuna, kašikicu šećera, ½ kašikice mljevenog čilija, začinimo solju i bijelim biberom, te izmiješamo sastojke.

Gotov umak rasporedimo na tanjure i preko njega složimo poširana jaja.

U tavi rastopimo maslac, umiješamo mljevenu crvenu papriku, maknemo s vatre i prelijemo umak i jaja.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...