MEKTIĆ KOŠARCA SASTAVIO SA ZEMLJOM: „Ne soli pamet narodu, do vas je problem politički glupsoni…“

Poslanik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić žestoko je kritizirao ministra trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca

  • Mini market

  • 15. Apr. 2020  

  • 0

Mektić je na društvenim mrežama prvo uputio poruku međunarodnoj zajednici optuživši je za urušavanje institucionalnog sistema u BiH. Mektiću je najviše zasmetalo što se „sve odluke utvrđuju i dogovaraju preko trojice nacionalističkih partijskih lidera i na taj način duboko derogira institucionalni sistem države“, prenosi "Slobodna Bosna".

Dragan Mektić je žestoko odbrusio ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staši Košarcu, koji se jučer obratio otvorenim pismom građanima Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Košarac je napisao i sljedeće:

''Odluke koje danas donosimo obilježiće naše društvo u godinama pred nama. U okolnostima kada je socijalna distanca najbolji način da brinemo jedni o drugima, ne smijemo se distancirati od solidarnosti.

Zato vas pozivam da zajedno pokažemo solidarnost prema domaćim privrednicima, koji posluju otežano u novonastalnim okolnostima. Naše kompanije zapošljavaju naše porodice, komšije, prijatelje, poznanike. Zapošljavaju naše građane! Kupovinom domaćih proizvoda direktno pomažemo očuvanju postojećih i stvaranju novih radnih mjesta, što je u ovom vremenu neizvjesnosti od ključnog značaja'', napisao je Košarac.

„Ovaj kako je krenuo napisat će još jedan Ustav. Ne soli pamet narodu, do vas je problem politički glupsoni. Ne liječi svoje komplekse na narodu“, poručio je Mektić Košarcu, prenosi „Slobodna Bosna“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...