KRŠILI ODREDBE ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE U PAKRACU: U pravoslavnoj crkvi služili liturgiju pred većim brojem vjernika

Pravoslavna crkva prenosila je liturgiju uživo na svojoj Facebook stranici.

  • Regija

  • 15. Apr. 2020  

  • 1

Saborni hram Svete trojice u Pakracu služio je 7. travnja liturgiju pred vjernicima, iako je to zabranjeno odlukom Stožera civilne zaštite, prenosi Index.hr.

Ta pravoslavna crkva prenosila je liturgiju uživo na svojoj Facebook stranici. Ona nije održana pred puno vjernika, ali vjerske zajednice dobile su jasnu uputu da ne smiju održavati mise, što je crkva u Pakracu ovim okupljanjem prekršila.

Liturgija je održana pred desetak ljudi, a na njoj je bilo i dijete. Koliko se može vidjeti na snimci, nitko nije imao ni zaštitnu masku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...