DODIK, CVIJANOVIĆ I VIŠKOVIĆ ČASTE: Po hiljadu KM pripadnicima MUP-a, Civilne zaštite, inspektorima...

Pripadnici MUP-a RS-a koji su od prvog dana angažovani u sprječavanju širenja koronavirusa, pripadnici uprave Civilne zaštite koji su svakodnevno izloženi riziku angažmanom u borbi protiv pandemije, komunalni policajci i inspektori Inspektorata RS dobiće jednokratnu pomoć od po 1.000 KM, saznaje ATV.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2020  15. Apr. 2020

  • 1

Navodi se da je ovo dogovoreno na sastanku predsjednika Vlade RS-a Radovana Viškovića, predsjednice RS-a Željke Cvijanović i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Jednokratnu pomoć će dobiti i opštinski, sanitarni i zdravstveni inspektori koji su od prvog dana učestvovali u suzbijanju pandemije virusa korona.

RS će, kao i zdravstvenim radnicima, pokušati da se oduži i onima koji su od početka epidemije direktno izložili sebe i svoje porodice obavljajući svakodnevno rizične poslove od početka pojave koronavirusa u RS.

Sredstva će biti isplaćena iz budžeta RS-a uoči 1. maja - praznika rada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...