OVO NAJBOLJE SVJEDOČI U KAKVOM SU ODNOSU BILI BRYANT I JORDAN: ‘Kada čujem Kobea kako u toj sceni govori o Michaelu…’

Legendarni Kobe Bryant poginuo je krajem siječnja u padu helikoptera.

  • Sport

  • 16. Apr. 2020  

  • 0

Scena u dokumentarcu “The Last Dance” s tragično preminulom košarkaškom zvijezdom Kobeom Byantom snimljena je samo tjedan dana prije nego što je poginuo u nesreći u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. S Bryantom je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore, a poginulo je svih devetero osoba koje su se nalazile u helikopteru. Bryantovi su s još sedmero ljudi putovali na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna trebala nastupiti.

U razgovoru za The Athletic redatelj Jason Hehir progovorio je o sceni u kojoj Kobe govori o najvećem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu kao svojem velikom bratu.

Divan odnos

Hehira je dirnulo to što je Jordan na Kobeovoj komemoraciji govorio o Bryantu kao svojem malom bratu.

“Kada čujem Kobea kako u toj sceni govori da je Michael poput njegovog velikog brata, a onda kada je Jordan na komemoraciji rekao ‘Počivaj u miru, mali brate’ samo pokazuje koliko je iskren bio odnos između njih dvojice”, rekao je Hehir.

Emotivan govor

Podsjetimo, Michael Jordan je na komemoraciji za Bryanta ove veljače dirljivim govorom pokazao koliko su njih dvojica bila povezana.

“Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene”, poručio je u suzama Michael Jordan koji je o Kobeju Bryantu govorio kao svom “mlađem bratu” i prisjetio se kroz mnoge razgovore koje su vodili.

“Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobe je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobeju. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način.”

(Net.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...