JEZIVA MISTERIJA: Pet naoružanih bombardera poletjelo je iz baze i sve je bilo u redu do trenutka kada su na nebu misteriozno nestali, a onda se dogodilo nešto još gore…

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču iz povijesti

  • Jeste li znali

  • 18. Apr. 2020  

  • 0

Naša današnja priča vraća nas u davnu 1945. godinu kada se, 5. decembra, na nebu odigrala nerazjašnjena drama.

Toga dana pet bombardera naoružanih torpedima tipa Avenger  sa ukupno 14 pilota i članova posade netragom su nestali.

Eskadrila od 5 zrakoplova na području Bermuskog trokuta nestala je bez ikakvog traga. Let iz mornaričke zračne baze Fort Lauderdale na Floridi imao je oznaku Flight 19.

Poletjeli su poslijepodne u 14 sati i 10 minuta prema Atlantskom okeanu, upravo u smjeru Bermudskog trokuta.

Let 19 nestao je istočno od obale Floride i sjeverno od Bahamskog otočja. Vremenski uvjeti bili su dobri, bez ikakvih oluja. Posljednje javljanje zračnoj kontroli Let 19 napravio je navečer toga dana. Vođa Leta 19, poručnik Charles C. Taylor, imao je 2.500 sati letačkog iskustva, i to većinom na istim zrakoplovima tipa Avenger. Neobjašnjeno je i zašto nikada nije pronađen nikakav trag nesreće,a misteriju povećava i činjenica da je nestao i jedan od zrakoplova koji su krenuli u potragu za nestalima

Zloglasni Bermudski trokut obično se opisuje kao trokut s vrhovima na Floridi, Bermudskom otočju i Puerto Ricu, a ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara. Oko tog područja zabilježen je veliki broj misterioznih nestanaka zrakoplova i brodova, a zapisi o nestancima vode se još od 15. stoljeća.

Prema jednoj statistici, u tom dijelu okeana do sada je nestalo 8.152 ljudi. Postoje razne teorije o misterioznim nestancima u Bermudskom trokutu, od čisto znanstvenih do ufoloških. Tako neki smatraju da u tom dijelu oceana isparavaju velike količine metana, drugi smatraju da je svemu kriva izrazito jaka Golfska struja, ima teorija o utjecajufizičkih sila nepoznatih znanosti, o tome da se tamo periodički stvara vremenska rupa pa sve do toga da se u središtu Bermudskog trokuta nalazi izgubljeni grad Atlantida čiji stanovnici ne vole posjetioce.

Bilo kako bilo, zrakoplovi na Letu 19 nikada nisu sletjeli na odredište, a misterija nije razjašnjena do današnjih dana.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...