FRANCUSKA JE U ŠOKU: Više od 1.000 mornara na nosaču aviona zaraženo koronavirusom, otkriveno kako su se zarazili…

Više od 1.000 mornara sa jedinog francuskog nosača aviona Charlesa de Gaullea zaraženo je koronavirusom, objavila je francuska ministrica obrane Florence Party

  • Svijet

  • 18. Apr. 2020  

  • 0

Ukupno je provedeno 2.010 testova na članovima posade, a njih 1041 je bio pozitivan.

Zbog izbijanja epidemije, ponos francuske mornarice trenutno je izvan upotrebe te je usidren u luci u Toulonu gdje će biti dekontaminiran te se očekuje kako bi mogao biti spreman za isplovljavanje u junu.

Prvi sumnjivi slučaj među posadom uočen je 7. aprila kada je brod već bio pri kraju svog tromjesečnog patroliranja po istočnom Mediteranu, Atlantskom okeanu te Sjevernom moru, a kao moguća luka u kojoj je virus stigao na brod navodi se Brest gdje je brod bio usidren od 13. do 16. marta, te su mornarima bili dopuštene posjete porodicama.

(SB/Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...