KUSTURICA U OČAJU PISAO PUTINU DA NE PRIZNAJE KOSOVO: „Mi, Srbi smo, zajedno sa Rusima, ostali dio hrišćanske kulture koja nije…“

Kusturica je u ovom razgovoru podijelio svoju viziju šta Srbi danas očekuju od Rusije

  • Regija

  • 19. Apr. 2020  19. Apr. 2020

  • 7

"Nadamo se da ruski lider Vladimir Putin nikada neće dozvoliti da Kosovo bude primljeno u UN. To se ne može dozvoliti čak i ako se iz Beograda šalju signali Moskvi za neki ili bilateralni sporazum", rekao je reditelj Emir Kusturica u razgovoru sa dopisnikom Ruske Gazete.

Kusturica je u ovom razgovoru podijelio svoju viziju šta Srbi danas očekuju od Rusije, piše Gazeta.

– Nadamo se da ruski lider Vladimir Putin nikada neće dozvoliti da Кosovo bude primljeno u UN. To se ne može dozvoliti čak i ako se iz Beograda šalju signali Moskvi za neki ili bilateralni sporazum. Mi praktično nemamo kontrolu nad većim dijelom Кosova, i de facto je u njihovim rukama, a de jure se ne usuđujemo da ih priznamo ni poslije 100 godina, otkad su ukrali našu istorijsku i duhovnu baštinu – rekao je Кusturica za ovaj list.

U tekstu se navodi kako je Кusturica napisao filozofski tekst o važnosti očuvanja istine u kontekstu neprekidnog širenja zapada na istok, praćenog snažnim informativnim napadima.

– Mi (Srbi) smo, zajedno sa Rusima, ostali dio hrišćanske kulture koja nije bila usitnjena centrifugom Atlantizma. I koliko smo mogli, ostali smo ko smo – napisao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...