NASTAVLJAJU SE OSUDE IZJAVE SABINE ĆUDIĆ: "Naša stranka ide putem Dodika, velikosrpske i ruske propagande"

Šef Kluba zastupnika SDA u Predstavničkog domu Parlamenta Federacije BiH Osman Ćatić osudio je, kako navodi, neistinitu izjavu zastupnice Naše stranke Sabina Ćudić, koja je kazala da entitet Republika Srpska dnevno testira i do deset puta više građana nego Federacija.

  • Politika

  • 20. Apr. 2020  

  • 5

- Istina je da je Federacija testirala 9.957 građana, a RS 8.114, kako pokazuju zvanični podaci dostupni na stranici Ministarstva civilnih poslova BiH. Dakle, FBiH je testirala 1843 više građana nego RS, što ni po kojoj matematici nije “deset puta manje”. Očigledno je da zastupnica Ćudić toliko želi da RS bude “bolji dio BiH”, da je čak spremna i iznositi neistinite za taj “viši” cilj. To je dosad radio Milorad Dodik, te kanali velikosrpske i ruske propagande, a sada vidimo da istim putem ide i Naša stranka, navodi u izjavi za javnost Osman Ćatić.

Dodaje da jedan član Parlamenta ne bi sebi smio dopustiti da, u ovako osjetljivom pitanju, iznosi neistine, “posebno ako su one u funkciji uljepšavanja vladavine Milorada Dodika”.

- Takve stvari su skandalozne i pozivam kolegicu Ćudić da uputi izvinjenje građanima zbog širenja takvih neistina, koje nikakva mržnja  “prema svojima” ne može opravdati takvo ponašanje, zaključuje Ćatić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...