U RUSIJI NAJGORE TEK SLIJEDI: Broj novozaraženih nezaustavljivo raste, a Putin se sprema za NAJGORI MOGUĆI SCENARIJ

Broj oboljelih od koronavirusa u Rusiji i dalje raste te je u ponedjeljak registrirano više od 4200 novozaraženih, objavile su nadležne službe.

  • Svijet

  • 20. Apr. 2020  

  • 0

Rusija ovaj mjesec bilježi eksponencijalni rast novozaraženih, a prošle sedmice svakodnevno se bilježilo nekoliko hiljada novih slučajeva. Od 1. do 20. aprila u toj zemlji je broj slučajeva s 2700 skočio na preko 47.100.

Od komplikacija povezanih s virusom SARS-Cov-2 preminulo je 405 ljudi.

Predsjednik Vladimir Putin je danas rekao da Rusija uspjeva kontrolisati krizu s koronavirusom, ali je također upozorio da se vrhunac krize tek očekuje.

I sam predsjednik radi na daljinu te je ponovio da je samoizolacija jedino praktično rješenje za obuzdavanje širenja bolesti.

Zvaničnike je zadužio da pripreme mjere za najgori mogući scenarij te dodao da bi se pritom mogla angažirati i vojska.

Veći dio Ruske Federacije je pod mjerama izolacije koje je Moskva uvela prije tri sedmice.

Moskva je najveće žarište epidemije, s oko polovinom svih registriranih slučajeva.

Rusima se savjetuje da ostanu kod kuće i izlaze samo u nuždi, kako bi kupili hranu i lijekove, bacili smeće ili prošetali kućnog ljubimca.

Stanovnicima Moskve je potrebna posebna dozvola za napuštanje grada.

(Jutarnji list / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...