IRANSKI GENERAL ŽESTOKO UZVRATIO AMERICI: "Uložite svoje napore da spasite pripadnike..."

Portparol Generalštaba iranske vojske Abolfazl Shekarchi smatra kako bi se SAD, umjesto prijetnji Iranu, trebao fokusirati na to da se spasi od pandemije koronavirusa.

  • Svijet

  • 22. Apr. 2020  

  • 0

Shekarchi je za iransku novinsku agenciju ISNA komentarisao naredbu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa upućenu američkoj mornarici da gađaju glisere iranskih snaga ukoliko budu uznemiravali američke brodove.

Iranski general je podsjetio kako je veliki broj američkih vojnika, uključujući i pripadnike pomorskih snaga zaraženo COVID-19.

"Amerikanci bi, umjesto maltretiranja drugih, sve napore trebali uložiti da spase pripadnike svojih snaga koji su zaraženi koronavirusom", rekao je Shekarchi.

Dodao je kako je SAD danas jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom.

"Američki zvaničnici bi trebali razmišljati o tome kako će se spasiti i riješiti ovo pitanje", rekao je Shekarchi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...