U KUTIJAMA OD LIJEKOVA: Travnička policija spriječila unos droge u karantin

Policijski službenici PS Travnik koji su osiguravali karantinu u stambenom objektu u mjestu Polje Slavka Gavrančića u Travniku spriječili su pokušaj unosa opojne droge u karantin.

  • Hronika

  • 23. Apr. 2020  

  • 0

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, policisjki službenici su izvršili pregled kutije lijekova koju je E.M. (1989) pokušao dostaviti osobi koja se nalazi u karantinu.

"Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Pronađena materija je oduzeta, a protiv navedenih osoba slijedi poduzimanje zakonskih mjera i radnji", navodi se u saopćenju.

Iz MUP-a HNK navode kako od početka aktivnosti u vezi korona virusa (COVID 19) policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim organima i službama kontinuirano poduzimaju intezivne aktivnosti na realizaciji važećih naredbi nadležnih kriznih štabova.

Uspostavljena je i elektronska baza u koju se evidentiraju osobe kojima su izdata Rješenja o izolaciji i karantinu što omogućuje svakodnevno praćenje stvarnog stanja na terenu, te blagovremeno reagovanje po ukazanoj potrebi.

Trenutno je u SBK izdato oko 4.000 rješenja o izolaciji. Zbog kršenja je izdat 41 prekršajni nalog, a sačinjene su 94 službene zabilješke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...