NAKON NOVIH NEOBUZDANIH ISPADA DODIKA, KOMŠIĆ PORUČIO: "Država BiH garantuje zaštitu uposlenicima OHR-a od Dodikovih prijetnji"

Osjećaj nesigurnosti koji je proizveden kod uposlenika OHR-a posljedica je ličnog primitivizma Milorada Dodika, i to nikako nije stav države Bosne i Hercegovine, navodi Komšić.

  • Politika

  • 23. Apr. 2020  

  • 17

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da će država Bosna i Hercegovina garantovati sigurnost i zaštitu uposlenicima međunarodne zajednice u BiH, odnosno uposlenicima OHR-a, od eventualnog pokušaja nasilja nad njima, imajući u vidu zahtjev uposlenika Ureda visokog predstavnika koji su poručili da se osjećaju nesigurno poslije izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je OHR neprijateljska organizacija za Srbe.

Osjećaj nesigurnosti koji je proizveden kod uposlenika OHR-a posljedica je ličnog primitivizma Milorada Dodika, i to nikako nije stav države Bosne i Hercegovine. Institucije države Bosne i Hercegovine i nadležne sigurnosne agencije u svakom trenutku su spremne da intervenišu i sprječe bilo kakav pokušaj ugrožavanja lične sigurnosti uposlenika OHR-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...