VUKANOVIĆ OBJAVIO DOKAZE: "Prva familija želi da kontroliše sve u RS-u; Sve je počelo `pranjem` novca Dodikovom kumu Miletu Radišiću…“

Novi blog Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 24. Apr. 2020  

  • 0

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Prva familija želi da kontroliše sve u Republici Srpskoj, sve važnije poslove i tokove novca, od programiranja, IT opreme, ugostiteljstva, kocke, gradnje, elektro-energetskog sektora..  Za kratko vrijeme firma Prointer, u kojoj je Dodikov sin Igor formalno konsultant, u stvarnosti alfa i omega, počela je da preuzima ne samo velike i unosne poslove, već usisava cijela preduzeća.

alt

Krajem prošle godine, 27.12.2019. Prointer ITSS postao je većinski vlasnik kompanije Kaldera, koja je godinama kao dvorska firma dobijala namještene milionske poslove od Elektroprivrede, Vlade, javnih ustanova i preduzeća, prije svega u elektro-energetskom sektoru.

alt

Da sve bude „na nivou“ organizovana je i predstava primopredaje Kaldere uz fanfare i veliku pompu, koju je obilježio dvorski tajkun Milenko Čičić, poznatiji kao Mića Kaldera, skandaloznim napadom na novinare zbog pristojnog pitanja da li je „dobrovoljno“ ili pod pritiskom pristao da preda firmu prvoj familiji, Prointeru.

Nakon Kaldere, i druga velika dvorska kompanija „Niskogradnja“ mogla bi uskoro preći u ruke famoznog Prointera. U toku su „pregovori“ da Ljubom Ćubićem, predratnim konobarom koji je prema mojim saznanjima konobarisao u Njemačkoj tokom rata, a onda preko noći postao „ugledan“ biznismen koji je stekao ogromno bogatstvo zahvaljujući privilegovanom položaju, bliskim vezama sa Dodikom i unosnim poslovima sa državom.

alt

Ljuba Ćubić je poznat po tome što je „oprao“ novac Dodikovom kumu Miletu Radišiću za gradnju zgrade „Grand trejd“ u centru Banjaluke, tako što je plac površine 3 dunuma u naselju Obilićevo platio čak 5,5 miliona maraka, a sa ciljem da upumpa Dodikov novac u projekat, kupi zemljište i počne gradnja zgrade u koju je preselio Telekom, a kasnije i Prointer!

alt

Radišić je Ćubiću prodao tuđe, gradsko zemljište, koje je Radišić dobio od grada na korištenje, pa je vođen sudski spor po Tužbi grada protiv Radišića i Ćubića, koji se nikada nije bunio što ga je Radišić „prevario“ i što je „izgubio“ 5,5 miliona maraka jer je on samo bio paravan i nije se radilo o njegovim novcima.

O zakulisanim radnjama, dogovorenim poslovima u 4 oka,  i svjedočenjima kuma Mileta Radišića, koji najbolje demaskira funkcionisanje nakaradnog sistema, biće još govora u narednom periodu. Podsjetiću da je Mile Radišić najavio da će Kaja kupiti Novu banku i da se to dogodilo posle dvije godine, što je potvrda da su njegova svjedočenja tačna i istinita..

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...