I PREMIJER KANADE MUSLIMANIMA ČESTITAO RAMAZAN: Evo šta je napisao...

Premijer Kanade Justin Trudeau kazao da je prema islamskom vjerovanju ramazan mjesec dobročinstva i duhovnog promišljanja

  • Svijet

  • 24. Apr. 2020  24. Apr. 2020

  • 0

Premijer Kanade Justin Trudeau je muslimanima širom svijeta uputio čestitku povodom mjeseca ramazana, javlja Anadolu Agency (AA).

Trudeau je kazao da će ovaj ramazan biti drugačiji od prethodnih zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet.

"Tradicionalno, ramazan je vrijeme za zajednička okupljanja. Porodice i prijatelji tokom dana vrijeme provode u postu i zajedničkim aktivnostima te se kraju dana zajedno iftare.

Ove godine ramazan će ipak biti drugačiji jer i dalje traje borba protiv globalne pandemije COVID-19. Ostajući kod kuće, pokušajmo zaštititi naše sugrađane slijedeći savjete i preporuke stručnjaka javnog zdravstva", kazao je premijer Kanade.

Naglasio je da je prema islamskom vjerovanju ramazan mjesec dobročinstva i duhovnog promišljanja.

"Tokom ove krize temeljne vrijednosti islama kao što su saosjećanje, zahvalnost i velikodušnost dolaze do izražaja više nego ikad. Ramazan, mjesec dobročinstva i duhovnog promišljanja, podsjeća nas da potrebe drugih stavljamo ispred svojih te da te vrijednosti primjenjujemo u svakodnevnom životu. Izražavam zahvalnost muslimanima Kanade na svakom korisnom doprinosu koji svakodnevno poduzimaju svakodnevno u ovoj zemlji. U ime naše porodice, moje supruge Sophie i svoje lično ime, želim svima blagoslovljen i ugodan ramazan", rekao je Trudeau u ramazanskoj čestitci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...