UŠUŠKANIH 5800 KVADRATA: Bill i Melinda Gates kupili novu vilu na okeanu

Milijarder Bill Gates i Melinda Gates dodali su predivnu vilu na obali mora u svoj spisak nekretnina. Suosnivač kompanije Microsoft i njegova supruga platili su vrtoglava43 miliona dolara za vilu sa šest soba u Del Maru, u blizini San Dijega.

  • Show

  • 24. Apr. 2020  

  • 0

Novi dom filantropskog para ima 5.800 kvadratnih metara. Samo 120 koraka dijeli ovo imanje od okeana i sadrži plafone od drveta, kamene podove, u mahagoniju je i ima staklene zidove.

Ima najmanje tri kamina, od kojih je jedan u glavnom apartmanu. Napolju je ogromna paluba na obali mora sa obiljem ležaljki, kao i bazen, spa-centar ali i kameni džakuzi za 10 osoba.

Preduzetnik, koji je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, ima impozantnu kolekciju domova u Sjedinjenim Državama. Pretežno prebivalište ove porodice je njihov objekat od 66.000 kvadratnih metara u Washingtonu, za čiju izgradnju je bilo potrebno sedam godina i preko 60 miliona dolara. U 2014. godini platili su 18 miliona dolara za svoje konjičko imanje u Santa Feu, a prošle godine su navodno potrošili 21 milion na još jedno konjičko imanje na Floridi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...