RAKETA IZ WOLFSBURGA: Ovaj „Golf“ do „stotke“ ubrzava za manje od 4 sekunde, pogledajte kako starta „pila“ sa 450 „konja“… (VIDEO)

Volkswagen Golf R serijski u originalu razvija 310 KS, no Manhart ekipa se pobrinula da te brojke budu znatno više

  • Auto

  • 27. Apr. 2020  27. Apr. 2020

  • 0

Nakon ECU programiranja te dodavanja karbonskog usisa, stručnjaci iz Manharta su uspjeli motor nabrijati na čak 450 KS iz 2.0 TSI agregata. Zanimljivo je kako su to veće brojke u odnosu na Mercedes-AMG A45 S koji razvija 421 KS.

AutoTopNL ekipa ponovno donosi zanimljiv video gdje se ovaj tuning paket vidi u praksi. Uz pomoć Launch Control sistema, Golf RS 450 do „stotke“ stiže za samo 3,8 sekundi. Što se vanjskih preinaka tiče, najviše u oči upadaju prednji lip spojler, veći točkovi te H&R opruge zbog kojih je Golf niži za 25 mm.

Uostalom, pogledajte i sami.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...