BEVANDA PRODUŽIO POLEMIKU: "SDA ne treba da podsjeća onoga ko sve vrijeme poštuje..."

Ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda pozvao je ministre da politizaciju u vezi sa korištenjem raspoloživih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za brzo finansiranje ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije, ostave za doba poslije koronavirusa.

  • Mini market

  • 27. Apr. 2020  27. Apr. 2020

  • 0

"SDA ne treba da podsjeća onoga ko sve vrijeme poštuje Ustav, zakon i dogovor šta da radi dalje. Kad mi zaključak bude zvanično dostavljen bit će ispoštovan", rekao je Srni Bevanda, regujući na današnji poziv SDA "da se prestane sa opstrukcijama".

Kolegij SDA pozvao je danas Bevandu da prestane sa, kako kažu, opstrukcijama i da u skladu sa obavezujućim zaključkom Vijeća ministara BiH dostavi promisornu notu Centralnoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF-a za brzo finansiranje s ciljem ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije koronavirusa.

Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici 24. aprila nije donio odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) od MMF-a s ciljem finansiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije. Prema prvoj odluci koja je jednoglasno usvojena daje ovlaštenje Bevandi za izdavanje promisorne note za povlačenje sredstava instrumenata za brzo finansiranje (RFI) od MMF-a.

Međutim, druga odluka koja je ponuđena u okviru ovog paketa nije usvojena, a ona se odnosi na raspored sredstava instrumenata za brzo finansiranje (RFI). To znači da će sredstva MMF-a koja su na računu Centralne banke i dalje biti blokirana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...