GENERALNI SEKRETAR EVROPSKOG POKRETA VRLO JASAN: "Važno je usvojiti 'korona zakon' i olakšati svima koji su pogođeni pandemijom"

Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo istakao je danas kako je sutrašnje zasjedanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH povodom razmatranja takozvanog “korona zakona” presudno za buduću stabilnost unutar Federacije BiH.

  • Ekonomija

  • 27. Apr. 2020  27. Apr. 2020

  • 0

- Ovaj zakon ima svojih nedostataka, ali je svakako bolji nego nikakav zakon. Ima za cilj pružiti određenu podršku pogođenim subjektima zbog mjera koju su na snazi više od mjesec dana i koji su dovedeni u poziciju preispitivanja daljnjeg poslovanje svojih poslovnih subjekata - kazao je.

Po njegovim riječima, bit će vremena za vođenje političkih rasprava.

- Naravno da je mnogo manje sredstava namijenjeno nego u zemljama EU ili regiona, ali ukoliko uzmemo u obzir svu kompleksnost vezano za donošenje zakona i odluka, posebno rebalansa federalnog budžeta pod stanjem elementarne nesreće i uvedenim mjerama, trenutno ovaj zakon pruža bar određenu pomoć i sigurnost realnom sektoru i zato je važno ga i usvojiti i olakšati tako situaciju svima onima koji su pogođeni pandemijom COVID 19 - istakao je generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...