PORAZNI REZULTATI NJEMAČKE STUDIJE: Nakon ovoga postavlja se pitanje isplati li se uopće kupovati automobile…

Posjedovanje automobila toliko je ozbiljna tema da su se njome pozabavili Institut za ekonomska istraživanja RWI iz Leibniza, te Sveučilišta Mannheim i Yale

  • Auto

  • 30. Apr. 2020  

  • 0

U velikom istraživanju u kojem su intervjuirani članovi čak 6.000 domaćinstava u Njemačkoj ispitivači su došli do zanimljivih rezultata. U prosjeku, vlasnici automobila misle da troše 204 eura mjesečno na svoje vozilo.

No, nakon što su ih ispitivači temeljito proveli kroz sve troškove, mjesečne troškove za gorivo, servise, promjene guma, razne poreze i davanja, osiguranja te pad vrijednosti automobila, mjesečni troškovi narastu na čak 425 eura. Vlasnici automobila posebno potcjenjuju pad vrijednosti.

Ovo je još jedan dokaz da troškove morate pažljivo planirati, a znanstvenici koji su proveli anketu traže nešto što bi moglo pomoći budućim vlasnicima, kako se uz svaki novi automobil u salonu prikažu i mjesečni troškovi posjedovanja po prosječnoj pređenoj kilometraži. Tako biste bili upoznati sa svim davanjima.

Stručnjaci smatraju da bi smo zbog toga možda i odustali od kupovine automobila i koristili druge vrste prijevoza.

No, to je neka druga priča…

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...