POMPEO KONAČNO PROGOVORIO O DIKTATORU: „Američki zvaničnici nisu vidjeli Kim Jong-una u posljednje vrijeme…“

Sjeverna Koreja je zatvorila je svoje granice krajem januara zbog pandemije

  • Svijet

  • 30. Apr. 2020  

  • 0

Američki zvaničnici nisu vidjeli sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una u posljednje vrijeme i pažljivo nadziru izvještaje o njegovom zdravlju, izjavio je američki državni sekretar Mike Pompeo.

Takođe je izrazio zabrinutost da bi ova izolovirana država mogla biti pogođena ili epidemijom koronavirusa ili glađu.

Kim (36) posljednji put se pojavio u državnim medijima 12. aprila, što je izazvalo nagađanja da je teško bolestan, prenio je BBC.

Kasnije su zvaničnici Južne Koreje rekli da takvi izvještaji nisu istiniti.

Postoje i spekulacije da "vrhovni vođa" Sjeverne Koreje možda odsjeda u svom morskom odmaralištu Wonsan kako bi se zaštitio od moguće izloženosti koronavirusu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...