DAŠAK DOBRIH VIJESTI IZ EVROPE: Ovi podaci jasno pokazuju u kojoj je fazi pandemija u Francuskoj i Italiji

Brojke umrlih i bolesnih od koronavirusa u Italiji i Francuskoj smanjuju se, objavile su u četvrtak sanitarne vlasti u te dvije zemlje.

  • Svijet

  • 30. Apr. 2020  

  • 0

Italija

Smrtnost od epidemije Covida-19 u Italiji iznosila je 285 u četvrtak, a dan ranije 323, objavila je Agencija civilne zaštite, a pao je i broj novozaraženih kojih je bilo 1.872 u odnosu na 2.086 u srijedu.

Ukupno je od 21. februara kada je epidemija buknula u Italiji umrlo 27.967 osoba, objavila je agencija.

Italija je po broju žrtava druga u svijetu, iza Sjedinjenih Država.

Broj službeno potvrđenih zaraženih osoba, a on uključuje umrle ili oporavljene, dostigao je 205.463 po čemu je Italija na trećem mjestu iza SAD-a i Španije.

U četvrtak je 1.694 oboljelih bilo na odjelima intenzivne njege, što je također manje u odnosu na 1.795 dan ranije.

Italija ima oko 60 miliona stanovnika.

Francuska

Francuska u četvrtak bilježi novih 289 smrtnih slučajeva, što je najniže dnevno povećanje od kraja marta, pokazali su podaci.

Ta zemlja sada ima 24.376 umrlih i peta je u svijetu po njihovom broju, kao i po broju zaraženih.

Ministar zdravstva Jerome Salomon rekao je da broj ljudi na intenzivnoj njezi pada 22. dan zaredom, a broj hospitaliziranih više od dvije sedmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...